Snart dags för en flytt

Snart är det dags för mig, frugan och hunden att flytta in till vårt nya boende, en villa inte allt för långt ifrån där vi bor nu. Blir gött att flytta ifrån lägenheten och få lite större utrymme, helst att kunna släppa ut Doris på tomten så hon kan få springa runt lite. Det kommer bli grymt!

Det är ju dock en del praktiska saker som man behöver ta tag i när man flyttar till villa har jag märkt. Det jag har tagit tag i nu handlar om att se till att teckna ett nytt elavtal som passar för vårt nya boende. Villa med större yta innebär högre elkostnad och det avtal som vi haft hittills hade inte varit det bästa för oss framöver så det är nu uppsagt.

Det finns ju en hel del man behöver tänka på när man jämför elbolag och elavtal. Vad vill man ha för typ av el, enbart förnybar eller kan man tänka sig kolkraft, kärnkraft o.s.v? Vill man ha ett avtal med helt rörligt pris och kan stå ut med prissvängningar där elen vissa månader kan bli riktigt dyr medan den andra månader blir extremt billig? Finns som sagt många frågor man får ställa sig själv. Jag hittade i alla fall tillslut fram till elbolaget Göta Energi som hade ett mixavtal som kallas för Vintertrygg som jag tyckte passade mig alldeles ypperligt. Detta avtal innebär att man under sommarhalvåret får ett rörligt elpris med el till inköpspris och under vinterhalvåret när elpriset normalt sett är som dyrast så har man ett fast pris.

Göta Energi har även en kundservice som vunnit pris för bäst i branschen så det känns ju helt klart som en trygghet. Jag provade även att ringa in innan jag tecknade mig och kom fram relativt smidigt och fick prata med en trevlig kvinna som gav mig tydliga svar på de frågor jag hade. Efter att ha sovit på saken så gick jag dagen efter in på deras hemsida och tecknade upp mig för elavtalet Vintertrygg.

Kund/leverantör-relationen har helt klart börjat på ett bra sätt och vi får hoppas att det fortsätter på samma vis framöver! Nu är det bara att fortsätta ta tag i alla andra saker som har med flytten att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *